Keski-Pohjanmaan Atopiayhdistys ry

KESKI-POHJANMAAN ATOPIAYHDISTYS RY

ATOPIA

Atooppisilla sairauksilla tarkoitetaan atooppista ihottumaa, allergista nuhaa, silmäoireita ja astmaa. Atopia voi ilmetä pelkästään ihottumana, nuhana, silmäoireina, astmana tai yhdistelminä ja taipumus atopiaan on perinnöllistä. Atooppiset sairaudet ovat yleisiä, sillä niitä esiintyy noin 20 prosentilla suomalaisista ja niiden yleisyys teollisuusmaissa on kasvanut. Kuvia eri ihosairauksista www.ihotaudit.net/galleria.htm

YLEISTÄ YHDISTYKSESTÄ

Yhdistys perustettiin 05.02.2005 Atopialiiton aloitteesta. Jäseniä alussa oli noin 73 ja on pysynyt edelleen samana. Alueemme on laajempi kuin virallinen Keski-Pohjanmaa. Siihen kuuluu myös Uusikaarlepyy, Pietarsaari, Larsmo ja Pedersöre, yhteensä 17 kuntaa. Tiedostamme atopian alati jatkuvan kasvun ja tavoite järjestää kokoperheen tilaisuuksia ja luentoja alan ammattilaisten vetäminä, sekä yhdessäoloa ja vertaistukea.

YHDISTYS TARJOAA

Iholiiton julkaiseman IhoAika-lehden sekä tarvittaessa neuvontaa Ihopisteistä ja paikallisyhdistyksestäsi tai yhdeyden tukihenkilöön. Jäseniltoja, jotka vietetään Kokkolassa Tervakartanossa tai eri paikkakunnilla Keski-Pohjanmaalla, luennoitsijoina eri alojen asiantuntijoita. Virkistystoimintaa, mm. matkoja, perhetapahtumia, harrastustoimintaa, kulttuuria ym.

SAAT TIETOA

Jäsentiedotteissa alueellisen Atopiayhdistyksen toiminnasta: teemana- ja luentopäivistä, taapaamisista, hoitomatkoista ym, ja halutessasi pääset mukaan yhdistyksen toimintaan.

JÄSENMAKSU

On 17 euroa vuonna 2008. Jos perheessäsi on jo jäsen, saat halutessasi 8,50 euron maksun, johon ei sisälly lehteä.

LIITY JÄSENEKSI

E-Mail: jasenpalvelu@atopialiitto.fi
www.atopialiitto.fi

YHDISTYKSEN TOIMINTAKALENTERI

To 6.11.2008 klo 18.30 Syyskokous Tervakartanon ruokasalissa, Tehtaankatu 29, käynti sisäpihalta, 2. kerros. Käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaiset asiat. Tuotenäytteitä, kahvit ja arpajaiset. Kaikki mukaan vaikuttamaan !

 Yhdistyksen uusi hallitus vuodelle 2008

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Sanna Hästbacka. Muita jäseniä ovat Leena Nygård, Annikki Hautala, Riitta Siirtola, Piia Hambirg ja Paula Kumpulainen sekä varajäseniä Anneli Lappi ja Tiina Vahanka.

Yhteystiedot
Keski-Pohjanmaan Atopiayhdistys ry

Kustaa Aadolfinkatu 1 A 2
67100 Kokkola


Puhelin

Puh.050-5175330

Sähköposti

keski-pohjanmaa@atopialiitto.fi

Kotikunta

Kokkola

Toimiala

Muiden järjestöjen toiminta