Marinkaisten Kyläyhdistys Ry

Vuonna2003 Marinkaisissa rekisteröitiin Marinkaisten Kyläyhdistys ry, joka on saanut kylässä paljon hyvää aikaiseksi mm. kehittänyt koulun aluetta nuorisoa ajatellen. Alueelle kunnostettiin kesällä 2004 nuorisotila sekä rakennettiin tenniskenttä, skeittiramppi sekä katukoriskenttä. Marinkaisissa toimivat myös nuorisoseura, maamiesseura, kotitalousnaiset sekä kalastajaseura. Marinkaisten kyläyhdistyksen tarkoitus on olla kaikkien Marinkaisista kiinnostuneiden yhdistys, jossa yhdistetään yksittäisten marinkaislaisten sekä jo entuudestaan aktiivisesti toimineiden yhteisöjen ja yhdistysten voimavarat yhteiseksi hyväksi. Marinkaisten kyläyhdistys ry.

Puheenjohtaja Kalle Leppäkari Leppäkarintie 98 68210 Marinkainen Puh. 0500-31038

Marinkainen on Lohtajan Vattajanniemen eteläkainalossa sijaitseva merenrantakylä. Kylää halkoo valtatie 8. Ajomatka Lohtajan keskustaan kestää vajaat kymmenen minuuttia, Kokkolaan puolta pitempään. Marinkainen on maisemallisesti vaihtelevaa tyypillisesti keskipohjalaista aluetta, missä vanha perinteinen asuintapa ja vahva uusi asutus kohtaavat.  

Marinkaisissa on toimiva koulu ja esikoulu. Myös neuvola, perhepäivähoito ja vanhusten ateriapalvelu toimivat. Kylältä löytyy kauppa, asiamiesposti, pankki ja myös myymäläauto tarjoaa palveluksiaan.

Maatalous ja kunnan sosiaalipalvelut (Lepolan vanhainkoti) ovat kylän suurimmat työllistäjät. Myös teollisuus- ja yritystoiminta työllistävät.

Uimarannat ja kalasatama tarjoavat merellisiä harrastusmahdollisuuksia niin kesällä kuin talvellakin. Kyläläisillä on käytössään urheilu- ja luistelukenttä sekä leikkipaikkoja.

 

Yhteystiedot
Marinkaisten Kyläyhdistys Ry

Pahkanevantie 197
68210 Marinkainen


Puhelin

Puh.050-5895881

Kotikunta

Lohtaja

Toimiala

Muiden järjestöjen toiminta