TERVETULOA KOKKOLAN YRITTÄJÄNAISTEN SIVULLE!  

Ota meihin yhteyttä, kysymyksiisi vastaamme mielellämme;

HALLITUS 2009

HELINÄ MARJAMAAyhdistyksen puheenjohtaja
Maintpartner OY, Laboratorio- ja ympäristöpalvelut
Vasarakuja 15, 67100 Kokkola
puh: 043 8200942
helina.marjamaa@maintpartner.com

RIINA-MARJAANA HARJUNPÄÄtiedottaja, varapuheenjohtaja
Naisten Kuntoklubi Piukkis
Pitkänsillankatu 12, 67100 Kokkola
Puh: 010 440 9600
piukkis@elisanet.fi
www.piukkis.fi

KIRSTI NIEMINENtapahtumatoimikunnan puheenjohtaja
Foto-Jakobsson
Kauppakeskus Kallentori, 67100 Kokkola
Puh: 06-831 8122, 040 5451849
foto@foto-jakobsson.fi

MONICA BJÖRNDAHL, taloustoimikunnan puheenjohtaja
Foto-Björndahl
Isokatu 5, 67100 Kokkola
Puh: 06–831 4800
monica@fotobjorndahl.fi

LEENA KOSKINEN,  sihteeri, jäsenrekisterivastaava
Yrityspalvelu Koskinen Oy
Itäinen Kirkkokatu 16, 67100 Kokkola
Puh: 050 305 8262
yrityspalvelu.koskinen@kolumbus.fi
www.kolumbus.fi/yrityspalvelu.koskinen

MINNA FAGERHED, tiedotustoimikunnan puheenjohtaja
Puh: 040 531 9268
minna.fagerhed@elisanet.fi

CAROLA JOKIHAARA, varainhankintatoimikunnan puheenjohtaja
Caroline`s alusasut
Puh: 050 467 3259 Isokatu 5, 67100 Kokkola
carolines.alusasut@elisanet.fi
www.carolines.fi

ANNE SAUNAMÄKI, jäsentoimikunnan puheenjohtaja
Kehystysliike Vihinpuu
Isokatu 14, 67100 Kokkola
Puh: 06-831 1117
vihinpuu@kolumbus.fi

RAILI RAJANIEMI, eloisat
Puh: 06-8223117

 


Sähköinen näyteikkuna, toimii kuin kotisivu!

YRITTÄJÄNAINEN!
Jos sinäkin haluat sähköisen näyteikkunan käyttöösi (linkityksen tältä sivulta), niin olethan yhteydessä puheenjohtajaan!

Näiltä jäsenyrityksiltä löydät sähköisen näyteikkunan!

Kultasepänliike O. Niemi

Asuste Apunen

Näkömestari

Shoe Stop: Kokkola-Pännäinen-Pietarsaari

Lounaskahvila Minna

Keittiömestari


Vuoden 2008 yrittäjänainen on Helena Forsström Kemikalio-Kauneushoitola Helenasta

Aidosti valinnastaan hämmentynyt, vuoden 2008 yrittäjänaiseksi valittu Helena Forsström: Enole rahanvainuinen bisnesnainen vaan työstäni nauttiva asiakaspalvelija. Helena Forsström on ollut yrittäjänä alalla kunnioitettavat 32 vuotta. Yritys on henkilöitynyt vahvasti;

-On sydäntälämmitävää kun asiakas tulee liikkeeseeni ja toivoo minun valitsevan huulipunan sävyn koska viime kertainen osui niin nappiin! Helena on syntyjään kotoisin Helsingistä. Helsingissä Helena työskenteli kosmetiikkatuotteiden maahantuojan palveluksessa, jonka jälkeen elämänvirta tarttui jatempaisi Helenan Kokkolaan. -Päätös yrittäjyyteen ei vienyt paria kuukautta kauempaa, kun päätin ostaa linja-autoasemalla toimivan kemikaalion. Yrittäjänaisiin Helena on kuulunut alusta saakka:

-Olen yksi yhdistyksen perustajajäsenistä ja hallituksessa tuli oltua tiiviisti mukana 1980 luvulla. Alkuaikoina olin siis oikea aktiivi, nyttemmin olen hieman rauhoittunut. Perhe on kuitenkin ollut minulle aina se ykkönen. Tiivistää Kokkolan naisyrittäjissä sihteerinkin pestiä hoitanut Helena.

Yrityksen laajentumisen järkevyydestä kertoo hyvin se, että ensimmäisen vuoden aikana laajentuminen tapahtui takahuoneeseen. -Ostin hoitolatuolin ja aloin tuotemyynnin lisäksi tehdä ihonpuhdistuksia ja kasvohoitoja. Asiakkaidensa toiveita kuunnellen yritys alkoi kaivata suurempaa hoitolatilaa kemikaalion ja takahuoneen lisäksi. Tilat siirtyivät Isokatu 8:aan. Helena on aina luottanut keskustan vetoon. Nykyisissä tiloissa, Maxim kauppakeskuksessa (kauppakujalla kuten Helena sitä nimittää) Helenan liike on toiminut 7 vuotta. Helena toteaa: -Ovathan hoitolan puitteet nyt aivan omaa luokkaansa, kun vertaan alkuaikoihin. Nyt on paljon tuotteita ja mukavasti kaunista tilaa. Kemikalio-Kauneushoitola Helena työllistää kaksi vakituista työntekijää. Yrittäjän itsensä keskimääräinen työpäivä on kuudentunnin mittainen. -Se tuntuu hyvältä. Kun jään eläkkeelle ajatuksissani on paluu juurilleni Helsinkiin. Siellä ovat äitini ja kaksi lapsistani, ikävoin heitä ja Englannissa asuvaa tytärtäni. Helena Forsström on saanut hienon tunnustuksen myös omalta alaltaan; Vuonna 2006 Helena palkittiin valtakunnalliseksi kosmetiikkayrittäjäksi, Suomen kosmetiikka yrittäjät RY:n toimesta.

Helenan vapaa-ajan hellittäviin kuuluu Bichon Frisè -rotuinen koira. -En ole urheiluihminen vaan vapaa-ajallani tapaan ystäviäni, luen ja rapsutan koiraani. Kysymykseen onko Helenalla kuten monella muulla yrittäjällä oma työhattu ja erikseen kotihattu, vai onko Helena se sama Helena työssä ja kotonaan, hän vastaa; -kyllä, kyllä ehdottomasti olen. Olen tällainen työssä, kotisohvalla ja lenkillä. Vuosien varrella on ollut kivikkoistakin kuten elämiseen yleensäkin kuuluu, mutta siitä tämä toimelias nainen kääntää puheen ystäviinsä ja hymyilee jälleen aurinkoisesti; -On upeaa, kunolen saanut tutustua työssäni niin monenlaisiin upeisiin ihmisiin. Ystäviini kuuluu myös entisiä työntekijöitäni ja kollegoitani. Ystävieni antamasta tuesta olen kiitollinen.

Päätän haastatteluni tämän hehkeän vuoden 2008 yrittäjänaisen valokuvaukseen. Helenan ystävällinen ja rauhallinen katse nousee vähän väliä yli kameran, tervehtien jokaista liikkeeseen saapuvaaasiakasta, vaikkakin kamera tallentaa samanaikaisesti Helenan hymyä. Tästä jos jostain huokuu sitä aitoa ja vahvaa naisyrittäjyyttä!

Helena Forsström Kemikalio-Kauneushoitola Helena Rantakatu 7, 67100 Kokkola, Puh: 06-831 1208 Kokkolan yrittäjänaiset RY, Lisätiedot: Helinä Marjamaa (puheenjohtaja) 043 8200 942 Teksti ja kuva: Riina-Marjaana Harjunpää (tiedottaja) 010 440 9600


Kokkolan Naisyrittäjät Naisten Visiitti 2008 -tapahtumassa Torstaina 4.9. klo 18 alkaen vietettiin Naisten Visiitti 2008 -tapahtumaa jo viidennen kerran.

Vanhalla Tullipakkahuoneella oli läsnä paljon eri alojen yrityksiä, mukaan lukien Kokkolan Naisyrittäjien jäseniä. 30 -vuotis juhlavuoden kunniaksi Kokkolan Naisyrittäjillä oli oma esittelypöytä, jossa myytiin yrittäjien juhlakirjaa erikoishintaan. Kävijöillä oli myös mahdollisuus osallistua Kokkolan naisyrittäjien järjestämään arvontaan. Jäsenyrityksiltä oli saatu arvontaan myös upeita palkintoja. Tullipakkahuoneella oli lisäksi tunnelmallinen kahvila, sekä esiintymislavalla upeita muoti-, tanssi- ja liikuntanäytöksiä. Kävijöitä Matinén järjestämässä tapahtumassa riitti runsain määrin. Kauppa kävi, käyntikortteja ja kuulumisia vaihdeltiin sekä solmittiin uusia asiakaskontakteja. Naisten Visiitti on vakiinnuttanut paikkansa Kokkolan syyskuun tapahtumissa. Ensi vuonna odotamme mukaan lisää uusia Kokkolan Naisyrittäjien jäseniä, sekä tuttuun tapaan mukavaa ja rentoa meininkiä naisten kesken!

Anna-Leena Määttälä (vas.) ja Raili Rajaniemi edustivat Eloisia ja pyörittivät Yrittäjänaisten omaa pöytää Naisten Visiitissä. Kiitokset pöytätalkoista myös Aila Isokankaalle, Eila Saarimaalle, Helinä Marjamaalle ja Kirsti Niemiselle !

Kuva: Monica Björndahl Teksti: Tuula Vähämöttönen


Yrittäjänaisten juhlallinen Syyskokous 30.10 Nordeassa!

Kokoustamista, ansiomerkkejä ja ablodeja! Kokkolanseudun naisyrittäjien sääntömääräinen syyskokous alkoi hiljaisella hetkellä edesmenneen jäsenemme Kaisa Virkkalan muistoa kunnioittaen.

Syyskokouksen puheenjohtajaksi valittiin kunniapuheenjohtajamme Johanna Liinasaari joka kopisutti kokouksen alkaneeksi tuttua huumoriaan veistellen: -Osaankohan minä vielä? Miksipäs tämä arvoisa perustajajäsenemme ei kokoustaa osaisi! Asiat saatiin hienosti Johannan vetäminä päätökseen ja uuden hallituksen kokoonpanoksi muodostui seuraavaa: Puheenjohtajanamme hallituksessa jatkaa Helinä Marjamaa. Hallitustyöskentelyä jatkavat jäsenten edustajat ovat: Riina-Marjaana Harjunpää, Minna Fagerhed, Monica Björndahl, Kirsti Nieminen ja Leena Koskinen. Uusiksi hallitukseen saimme: Carola Jokihaaran (Caroline`s alusasut) ja Anne Saunamäen (Kehystysliike Vihinpuu). Senioreita edustaa hallituksessa Raili Rajaniemi

Riina-Marjaana keräili ja täytätti palautekyselyitä jäseniltämme. Hallitus odottaa jäseniltään rakentavaa, tiukkaa palautetta. Palautteen annamme kaikille, kun sen pakettiin huolella saamme. Vieläkin ehdit mukaan palautteen antoon!

Varsinainen juhlamme oli Nordea-pankin pankkisalissa. Paikalla oli upeasti jäseniämme, yhteistyökumppaneitamme ja heidän edustajiaan. Kiitos kaikille mukana olleille! Ansiomerkkejä jakukkaamme eli yrittäjänaisten 30-vuotis kirjaa pyöreistä vuosista sekä varteenotettavasta yrittäjätyöskentelystä jaettiin ansioituneille valovoimaisille yrittäjänaisille. Illan aikana meille esiintyi upeaääninen Kokkolan ylpeys: Riikka Hertteli. Koskettava ääni, herkkä tulkinta Vesa Peltokosken kitaran säestyksellä nostattivat tunteita pintaan ja saivat muistelot käyntiin.

Onnitteluita, tarinoita ja kannustavia puheita sai osakseen Vuoden 2008 nuori yrittäjänainen Riina-Marjaana Harjunpää Naisten Kuntoklubi Piukkikselta. Tilaisuuden tarkoitus ei jäänyt kenellekään epäselväksi: Alma palkinto on upea saada, se on kannustava tunnustus. -Hetkisen voi yrittäjä itsestäänajatella ylpeästi omalla kotisohvallaan, mutta onneksi seuraava aamu koittaa ja nöyryys vie voiton.

Paikalla oli upeasti juhlakansaa, iloisuutta ja energiaa! Tässä heistä osa ryhmä-potretissa: palkitut.

Kokkolan yrittäjänaiset RY,

Lisätiedot: Helinä Marjamaa (puheenjohtaja) 043 8200 942

Teksti: Riina-Marjaana Harjunpää (tiedottaja) 010 440 9600

Kuva: Kirsti Nieminen (Foto Jakobsson) 

 

Yhteystiedot