Väliviirteen kyläyhdistys

Väliviirre kuuluu Lohtajan pitäjään, vuodesta 2009 Kokkolaan ja sijaitsee Lohtajan ja Kannuksen rajalla. Matkaa tulee Kannukseen 13 km ja Lohtajalle 17 km. Kylän asutus sijoittuu noin 5 km:n matkalle peltoaukioiden ja metsän vuorottelemana. Kylän läpi virtaa Viirrejoki ja asutus sijoittuu joen molemmin puolin pieniin taloryppäisiin. Myymäläauto käy kylällä kerran viikossa keskiviikkoisin.

Kyläyhdistys on perustanut koululle oman kyläkirjaston, joka on auki kerran viikossa. Kesällä kylätalolla toimii lasten leikkikenttä. 4H-kerho pitää kioskia kesäisin. Kylämaisemaa on parannettu maisemanhoitosuunnitelman avulla.

Asukkaita on 121. Kylällä asuu paljon nuoria perheitä. Lapset käyvät koulua 10 km päässä Alaviirteellä. Kyliä halkova tie on juuri päällystetty uudelleen. Joka taloon tulee hyvä pohjavesi. Kylällä on katuvalot, valaistusta on jatkettu v.2006.

 

Asumista on edistetty rakentamalla kylälle rivitalo. Väliviirteellä on useita vanhoja kunnostettuja maalaistaloja.

MYYTÄVÄT JA VUOKRATTAVAT OMAKOTITALOT JA TONTIT

Myytävänä 2-kerroksinen huippusiistissä kunnossa oleva puutalo (75 neliötä). Sijainti: Kerolantie Lohtaja Väliviirre, 8,5 km Kajaanitieltä Lohtajalle päin, 11,5 km 8-tieltä Viirretietä Kannukseen päin. 8000 neliön Joenrantatontti, runsaasti marjapensaita ja kirsikkapuu. Rakennettu 1952-55. 2-kertaiset ikkunat. Alakerrassa oh, mh ja keittiö, yläkerrassa kesäkamari.Olohuoneessa avotakka ja keittiössä hella. Vesijohto, lämmin ja kylmä vesi, lämminvesivaraaja. Lattiat ja seinät uusittu vesivahingon vuoksi alakerrassa. Ulkorakennuksessa sauna, pukuhuone, autotalli, 2 varastoa Talo on ollut talvet kylmillään. Om Heikki Männistö Kokkola puh 06 831 5781, 0400 798 024 HP 41000 euroa

 

Vuokrattavana As. Oy Saharatissa kaksio. - huoneistotyyppi: 1 mh + tupakeittiö + sauna ja pesuhuone - pinta-ala 54 m2 - vuokra 272,30 eur/kk + vesimaksu 2,00 eur/hlö/kk + autokatospaikka 2 eur/kk + sähkö kulutuksen mukaan (huoneisto on sähkölämmitteinen, vuokralainen maksaa lämmitys- ja käyttösähkön). Yhteystiedot: Lohtajan kunta, asuntosihteeri Leena Lounatjoki, puh. (06) 881 2206.

 

Myytävänä tonttimaaksi tarkoitettu 2 hehtaarin kokoinen maa-alue kuivalla hiekkakankaalla (0,5 ha peltoa, muuten metsää) vesijohtolinjan vieressä. Väliviirteen kylältä n 700m Alaviirteelle päin Viirrejoen eteläpuolella. Soveltuu esim hevosenomistajalle. Yht. otot Antti Kerolaan puh 06 872 007.

Myytävänä omakotitalotontiksi tarkoitettava alue Väliviirteen kylältä 1 km Kannukseen päin. Pinta-alasta saadaan tarvittaessa lohkottua 2x2000 neliön tonttia tai esim 1x4000 neliötä. Vieressä sähkölinja ja vesijohto. Tontti on Viirretien varressa, täyskasvuista metsää. Yhteydenotot Hannu/Juha Eskeli puh 06 872 035.

Eri järjestöillä on tapahtumia pitkin vuotta. Kylällä toimii monta eri järjestöä: Maa- ja kotitalousseura, diakoniatoimikunta, 4H, Karjajärven kehittämisyhdistys ja kyläyhdistys. Kylällä pidetään mm. karaokeiltoja, joulumyyjäisiä, koulutustilaisuuksia, päiväkahvitilaisuuksia sekä ompeluseuroja ja seuroja. Lasten laskettelutapahtuman järjestämme helmikuussa ja perennapäivän kesäkuun alussa. Teemme retkiä Kivijärvelle. Puuromarkkinat pidetään pääasiallisesti 4H-kerhon järjestämänä syyskuun alussa.

Väliviirteen suurin työllistäjä on maa- ja metsätalous; karjanhoito ja perunanviljely. Myös muuta yrittäjyyttä on (maalaamo, ravintola-alan yritys, kampaamo ja parturi sekä sivutoimista puuveneenrakentamista). Suurin osa yrityksistä on kylän ulkopuolella. Matkailun alalla on sivuelinkeinoja (aamiaismajoitus ja veneretki ym oheispalvelut). Työssä käydään enimmäkseen kylän ulkopuolella.

Kylällä on kuntorata, hiihtolatuja ja luistelukenttä. Entiselle koululle on varustettu pieni kuntosali. Kylällä toimii esim. posliininmaalauspiiri. Koululle kokoontuu myös äiti-lapsi -piiri maanantaisin, vireä 4H-kerho ja pyhäkoulu kesätaukoa lukuunottamatta. Laajoilla hiekkakankailla on hyvät ulkoilu- ja pyöräilymahdollisuudet. Kivijärvi on kyläläisten kunnostama lintujärvi, joka on hyvä retkikohde grillikatoksineen. Karjajärven kunnostus uimapaikaksi sekä nuorisoseurantalon kunnostushanke ovat myös meneillään.

Antti Kerola, kyläyhdistyksen puheenjohtaja, puh. 050 401 8207
Paula Yrjänä, sihteeri puh. 050 5263 567 valiviirteenkylayhdistys@luukku.com

 

 

Yhteystiedot
Väliviirteen kyläyhdistys


69100 Kannus


Puhelin

Puh.050-5263567

Toimiala

Muiden järjestöjen toiminta