Yliviirteen kyläyhdistys ry

AJANKOHTAISTA:

KEVÄTMYYJÄISET ROIKOLAN KOULULLA LA 17.5. KLO 11-14. Tapahtumaan voi kuka tahansa, niin aikuinen kuin lapsi, varata pöydän ja myydä haluamiaan tuotteita: vaatteita, leivonnaisia, leluja, käsitöitä, kenkiä, autonrenkaita...vanhaa ja uutta. Pöytämaksu on vain 2 euroa. Paikanpäällä on tarjolla kuumaa makkaraa, kahvia ja leivonnaisia, pientä kilpailuakin löytyy. Lapsille on heppa-ajelua! Nyt siis kaikki joukolla kevätsiivousta tekemään komeroihin ja autotalleihin tai vaikka leipää leipomaan! Pöydän voi varata ystävän tai naapurin kanssa puoliksikin. Myyjäisten yhteydessä on myös taimenvaihtotori, jonne voi tuoda ylimääräisiä huonekasvien, perennojen ja hyötykasvien taimia vaihdettavaksi! Myyjäisissä on esillä myös koululaisten piirroksia, joista äänestetään paras kylän logoa varten. Äänestäneiden kesken arvotaan palkintoja! Pöytävarauksia ottavat vastaan: Satu Vesisenaho, puh. 050 586 4245 ja Tanja Känsäkoski, puh. 050 523 3037, tanja.kansakoski@kotinet.com.


ADRESSI NETISSÄ REKILÄNTIEN KUNNOSTUKSEN PUOLESTA. Käy allekirjoittamassa adressi, jolla tuetaan Kannuksen kaupungin esitystä perusparantaa ja päällystää Rekiläntie. Kyläyhdistys lähettää adressin toukokuun lopulla Vaasaan Tiehallinnon johtajalle. www.adressit.com/rekilantie


PERINTEISET SIIVOUSTALKOOT TO 8.5. Kahvit kaupunginviraston kahviossa klo 17-20. Kokoontumispaikka Yliviirteellä Roikolan koulu klo 19 ja yhteyshenkilönä Lauri Perttula. Kokoontumispaikoille tuodaan jätesäkkejä roskien keräämistä varten ja narua säkkien sulkemista varten. Toivomme, että siivoustalkoiden jälkeen suljette säkit ja kuljetatte ne kokoontumispaikalle tai muuten näkyvälle paikalle tien varteen. Säkit keräillään pois seuraavana päivänä. Kaupunki toivoo, että rakennukset ja niiden ympäristöt siistitään ja pidetään kunnossa, heikkokuntoiset heinäladot ja elosuojat kunnostetaan tai puretaan, pelloilla olleiden AIV-aumojen oljet ja muovit siivotaan. Risuja ja lehtiä voi tuoda korvauksetta jätevedenpuhdistamon takana olevalle alueelle.

 


 

Yliviirteen kyläyhdistys ry on rekisteröity vuonna 2005. Yliviirteen kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylän elinkelpoisuutta sekä toimia sen asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana, pyrkiä edistämään kylän asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, kylän vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä sekä edistää palvelujen säilymistä alueella. Kyläyhdistys järjestää mm. myyjäisiä, juhlapyhätapahtumia, liikuntatapahtumia jne. Vuonna 2005 kyläyhdistys aloitti mm. kylätorihankkeen Roikolan koululla, jonne saatiin koululaisille uusi leikkipaikka istutuksineen.

Yliviirteen kylään kuuluu Nikkarikoski, Luomala, Roikola, Ohenneva, Vaenmaa, Jylhä, Huuki, Koskenmaa, Rekilä, Viirre, Nikula ja Kortetmaa. Kylää halkoo niin Kokkola-Kajaanitie, rautatie kuin pieni Viirrejokikin. Matkaa Kannuksen keskustaan on noin 3 kilometriä, jonka voi taittaa kätevästi vaikka polkupyörällä valaistua pyörätietä pitkin. Kylän maisema koostuu pääasiassa pelloista ja mäntymetsistä.

Roikolan koulu (perustettu 1921, kunnostettu 2003) on Kannuksen kaupungin elinvoimaisimpia. Tänä vuonna oppilaita on noin 60 ja opettajia kolme. Koululla on myös esikoulu. Kirjasto-, kauppa-, pankki-, posti- ja terveyspalvelut löytyvät keskustasta. Asutus on painottunut omakotitaloihin. Jonkin verran on myös vapaa-ajan asutusta.

Yliviirteen kylällä tehdään paljon erilaista työtä. Kannuksen Kauppapuutarhalla viljellään ympäri vuoden kasvihuonekurkkua ja ruukkusalaattia ja Syrjälän tilalla kesäisin mansikkaa. Kampaamo Raija Määttälä ja parturi-kampaamo Tuikku ovat palvelleet jo vuosia niin kyläläisiä kuin muultakin tulleita. Maatalous on kylällä vahvassa asemassa, sillä täältä löytyy monta maatilaa. Maitotilojen lisäksi täällä on turkistarha ja perunanviljelyä. Perinteikäs maansiirtoyritys Huuki Oy on mm. monille omakotirakentajille tuttu yritys. Torpan talli taasen on tullut tutuksi monille heppafaneille - maneesissa ja kentällä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Roikolan koululla kyläyhdistys järjestää syys- ja kevätkausina kerran viikossa jumppaa kaikenikäisille ja -kuntoisille. Koululla on pururata, joka toimii talvella hiihtolatuna. Kesällä kyläläiset käyvät pelaamassa koululla lentopalloa ulkokentällä, talvella taasen jääkiekkoa kaukalolla. Sievin kirjastoauto kiertää myös Yliviirteellä. Hirvenmetsästys on monille kylän asukkaille tärkeä syksyinen tapahtuma. Vuonna 2005 valmistui uusi metsästysmaja Mäntylä, joka toimii samalla myös kyläyhdistyksen kokoontumispaikkana. Suositulla Torpan tallilla monet käyvät ratsastustunneilla, välillä jännitetään esteratsastuskilpailujakin. Syksyisin kylän metsät tarjoavat innokkaille sienestäjille ja marjastajille monenlaista satoa. Samalla ympäristö antaa oivan paikan hiljentymiseen ja ulkoiluun - voi vaikka paistaa makkaraa laavulla ja nauttia luonnosta.

 

 

 

Yhteystiedot
Yliviirteen kyläyhdistys ry

Www-sivu

www.keskipohjanmaa.net/yliviirre

Kotikunta

Kannus

Toimiala

Muiden järjestöjen toiminta