Kungas kyläyhdistys ry

Kunkaan maa- ja kotitalousseura pyrkii kehittämään kylän palveluja ja viihtyvyyttä. Esimerkkejä seuran järjestämistä tapahtumista ovat yleinen pääsiäiskokko, siivoustalkoot ja pienet juhlallisuudet. Maa- ja kotitalousseuran toimesta kesällä 2004 saatettiin päätökseen kylätalon kehittämishanke, johon kuuluivat kylätaloympäristön kohentaminen sekä uuden pärehöylärakennuksen rakentaminen.

Kunkaan kyläyhdistys Puheenjohtaja Mika Kokkonen Puh. 050 567 4517.

Kunkaan kylä sijaitsee Viirrejoen varressa, n. 10 km etäisyydellä Kannuksen keskustasta. Entisestä Kunkaan koulupiiristä muodostuva alue käsittää Kunkaan, Jokisalon Tuoretmaan, Korvelan, Kotkan ja Nikkarikosken taloryhmät. Varsinaisella Kunkaan kylällä on noin sata asukasta. Kylän halki kulkee Kannus-Alaviirre maantie ja kylältä lähtee myös suora kylätie Kälviän kautta Kokkolaan. Maisema on osittain avara, toisaalta alueella on viehättäviä pihapiirejä ja metsäsaarekkeita. Joki antaa kylälle vaihtelevan ilmeen.

Myymäläauto käy kylällä kaksi kertaa viikossa. Lähin koulu, kolmiopettajainen ala-aste, sijaitsee Roikolan kylällä, n. 6 km päässä Kunkaan kylältä Kannuksen suuntaan. Myös esikoulu toimii samoissa tiloissa. Koulu on hyvässä kunnossa ja se on kunnostettu vuonna 2003. Yläaste, lukio ja maaseutuopisto sijaitsevat Kannuksen keskustassa. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat käytettävissä Kannuksen keskustassa, samoin kirjasto-, posti-, pankki- ja kauppapalvelut.

Valtaosa Kunkaan kyläläisistä on tavalla tai toisella kosketuksessa maanviljelyyn. Suurin osa tiloista on maitotiloja, mutta mukaan mahtuu myös perunanviljelyä

 

Perinteiset ulkoiluharrastukset, kuten ulkoilu, metsästys ja kalastus ovat kylällä suosittuja. Kunkaan kylätalo tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet yhteisiin kokoontumisiin ja harrastustoimintaan. Kylätalolla kokoontuu esim. kansalaisopiston opintopiirejä. Kylätalon vierestä lähtee valaistu kuntorata, joka on talvella käytössä hiihtolatuna.

 

Yhteystiedot
Kungas kyläyhdistys ry

Kotikunta

Kannus

Toimiala

Muiden järjestöjen toiminta