Kylätoiminnasta vastaa Pohjanpään maamiesseura/kylätoiminta. Kokouksia n. 2 x vuodessa. Tapahtumia kylällä: Kirpputori ja kylätapahtuma, jossa mukana taikuri, haitarinsoittoa, yhteislaulua, kahvitus, arvontaa, tikanheittoa. Talvella laskiaisriehatapahtuma ulkoilun ja hernekeiton sekä laskiaispullien merkeissä. Tulevaisuudessa käynnistyy myöskin kyläraitin maisemointi, ja siinä yhteydessä kunnostetaan koulun yhteyteen kylätori.

Yhteyshenkilöt

Tuula Torvi torvit@surfeu.fi

Sari Siermala sari.siermala@dnainternet.net

 Kaunis maalaismaisema, rauhallinen asuinympäristö. Lähin kyläkauppa n. 5 km päässä Rautilassa, kauppa-auto nykyään 2 x viikossa. Etäisyydet kylältä ovat lyhyet kuten: Himangan keskustaan n 14 km, Kalajoelle n 20 km. Kalajoen hiekkasärkille n 14 km, jossa ABC-myymälä. Lähin päivähoitopaikka on 3 km päässä oleva perhepäivähoitopaikka (Pahkalassa). Kalajoen puolella käy perhepäivähoitaja yhdessä kodissa. Päiväkoti on Himangalla ja Kalajoella (2 Kpl). Ala-asteet ovat Pahkalassa ja Himangalla, Kalajoella Etelänkylällä  

Lukiot Kalajoella, Kannuksessa ja Kokkolassa. Yläasteet Himangalla ja Kalajoella (Torvenkylältä monet menevät yläasteelle Kalajoelle, jossa mahdollisuus jatkaa lukiossa). Sosiaali- ja vanhusten palvelut Himangalla ja Kalajoella. Käytössä palvelutaksi. Kirjastot Himangalla ja Kalajoella. Kalajoelta käy kirjastoauto ja Himangan kirjastoon on järjestetty linja-autokuljetus 2x kuukaudessa. Koulukyyditykset ala-asteille Pahkalaan ja Etelänkylälle tapahtuvat taksilla ja yläasteille linja-autoilla.

Kylällä toimii 2 maatilaa. Yrittäjiä on 4.

Kylällä toimii pyhäkoulu, kansalaisopiston piirejä. Talvella koulun kaukalo jäädytetään ja kesällä on lentopallokenttä koulun pihalla. Lisäksi olemme järjestämässä kylälle erilaisia tapahtumia. Kylän erikoisuutena on jakautuminen kahden kunnan ja läänin alueelle, tästä aiheutuvia käytännön esteitä on kylätoiminta hyvässä yhteistyössä kuntien kanssa pyrkinyt poistamaan. Lasten päivähoidossa kehitetään palveluja ja koulujen osalta, yhteistyö on toiminut jo aikaisemmin, sillä Kalajoenpuolella asuvat ovat olleet koulussa Torvenkylällä ja Himangan puolella asuvat ovat usein menneet yläasteelle Kalajoelle paljolti juuri lukion vuoksi. Kylätoiminnassa pyrimme siis hävittämään kuntarajat kyläläisten väliltä ja toimimaan yhteistyössä.

Yhteystiedot