Tomujoen kyläyhdistys Ry Kylätalon ulkopinta maalattiin ja kunnostettiin kesällä 2002, pihasuunnitelma on meneillään, toteutetaan seuraavana kesänä. Pihaympäristöön olisi tarkoitus saada leikkipaikka lapsille, uimaranta koko kyläläisten käyttöön ja ulkosauna. Paikoitusalue rajataan. Kyläyhdistyksen vuotuisia tapahtumia; -talvella pääsiäiskokko-tapahtuma, joka keskittyy kylätalon ympäristöön, kesällä -kesäjuhlat jossa kilpailua, makkaranpaistoa, puffetti-toimintaa sekä jouluna järjestetään puurojuhla kyläläisille.

Tomujoen Kyläyhdistys ry
Puheenjohtaja Mikko Hovila
puh. 050 3365833
Rahast.hoit: Henna Vuotila
puh. 044 5374487

Sihteeri Satu Roukala
puh. 050 3452450
Tomujoentie 345 68100 Himanka aerodancery@kotinet.com

 

Kylä on pieni maalaiskylä lestinjoen varrella, suurin osa maisemaa on laajaa peltoaukeaa ja tasaista. Peltoaukeamaa halkaisee joki ja yksittäiset talot ja pihapiirit. Tieltä ei näkymää joelle havaitse mutta jokirantojen ylitse avautuu paikoitellen upeita näkymiä jokien välisille saarille. Tomujoelta kirkonkylään on matkaa n. 5-6 km, joka taittuu n, 10 minuutissa.  

Palvelut ovat lähellä. Kunta tarjoaa joitain palveluja suoraan kylälle kuten terveyskeskuksen järjestämä verenpainemittaus kylätalolla kerran kuussa,kunnan palveluauto tarjoaa kyytiä kerran viikossa vanhemmalle väestölle kirkonkylään pankki-, kauppa- ja virastoasioita varten sekämyymäläauto vierailee kylällämme kaksi kertaa viikossa. Kaikki normaalit vanhus-, sekä sosiaalipalvelut ovat Himangalla sekä lasten päivähoito, esikoulu, kirjasto sekä koulut, ala-, ja ylä-aste sijaitsee Himangan kirkonkylällä jonne linja-auto- sekä taxikuljetus arkipäivinä.Lukiot ja ammattikoulutus on Kokkolassa jonne nuorilla on linja-autokyyditys 8-tien varresta. Kylän halki kulkeva tie on heikkokuntoinen hiekkatie.

Tomujoella pääelinkeino on maatalous aika pitkälle, väestö koostuu eri ammattialojen harjoittajista. Yrittäjiä on tällä hetkellä 2, maalausliike ja peitevalmistaja.

Harrastus-, ja vapaa-ajan toimintaa kylätalolla on. Kyläyhdistys vuokraa talon tiloja myös ulkopuolisille. Kylätalon kaksi isoa salia luo oivat mahdollisuudet harrastamiseen, kokouksille ja hartaustilaisuuksiin sekä peilisalia ilmaisun ja tanssin ja liikunnan harrastamiseen. Tanssi-Ilmaisu AeroDance ry: n toiminta on vilkkainta joka tarjoaa monipuolisesti tanssia, liikuntaa sekä kilpailuvalmennusta lapsille nuorille ja aikuisille.Kyläyhdistys aloitti┬┐Liikettä sivusille┬┐ hankkeen innoittamana Terveysliikunta -jumppaa naisille ja miehille tänä keväänä. Seurakunta järjestää pyhäkoulutoimintaa sunnuntaisin lapsille, jossa vetäjä löytyy omalta kylältä. Ulkoilu ja lenkkeily on suosittua , Tomujoella on hyvä ulkoilla.  
Yhteystiedot