Himankakylän kyläyhdistys on rekisteröity yhdistys. Kyläyhdistyksellä oli vuonna 2004 kaksi tapahtumaa, jotka olivat: ulkoilupäivä Alajoenkarin laavulle sekä pääsiäiskokko. Kylälle suunnitellaan grillikotaa sekä uimarantaa, joihin toivotaan avustusta toimiva kylä-projektin puitteissa.

Himankakylän kylätoimikunta

Eila Verronen
Himankakyläntie 136 68100 Himanka

Tuija Alahimanka
Pohjapuolentie 1 68100 Himanka

tuija.alahimanka@kotinet.com

 

 

Kylällä on maalaismaisema jossa on sekä vanhoja että uusia taloja. Kylällä on satama joka on erittäin vilkkaassa käytössä kesäisin, kun mökkiläiset menevät mökeilleen merelle. Himanka-kylältä on matkaa noin 12 km Himan-galle, Kalajoelle on matkaa noin 20 km. Himankakylällä on myytäviä omakoti-talotontteja myynnissä 7 kpl ja tiedot niistä löytyvät seuraavasta osoitteesta Himanka>>  

  Lasten päivähoito on keskustassa, ala-asteet ovat Himangan keskustassa ja Pahkalassa. Lukiota voi käydä joko Kalajoella tai Kannuksessa. Sosiaali- ja vanhustenpalvelut sijaitsevat Himangan keskustassa. Kirjasto sijaitsee myös keskustassa, mutta kylältä haetaan kuukauden ensimmäisenä maanantaina kirjastoon. Kylällä käy kauppa-auto kaksi kertaa viikossa, ja lähimmät päivittäistavarakaupat sijaitsevat Rautilassa sekä Rahjankylässä. Himankakylä sijaitsee 8-tien läheisyydessä. Lähimmät rautatieasemat ovat Kannuksessa ja Kokkolassa, lähin lentokenttä on Kruunupyyssä.

Himankakylällä toimii kaksi yrittäjää, joista toinen on maatalousyrittäjä sekä toinen on koneurakoitsija, myös eri puolilla Himankaa sijaitsee himakakyläläisten yrittäjien yrityksiä esim. puusepänliikkeitä, maatalouskone/autokorjaamo, hitsaus-palveluyritys, ym. Himankakylältä lähde-tään aamuisin töihin kylän ulkopuolelle, eri alojen toimipaikkoihin.


Linkkejä kylän yrityksiin:

Himangan puusepät

Metsäpalvelu Ari Alahimanka

 

Kylältä lähtee todella kaunis saaristoreitti joka on merkitty hyvin ja siitä on kartat. Reitti kiertää Himankakylän ja Rahjankylän saariston jonka pituus on noin 15 km. Vapaa-aikaa vietetään kesällä mökeillä, syksyn harrastuksiin kuulu esim. marjastus ja sienestys, mutta talvella vapaa-ajan vietto rajoittuu lähinnä lenkkeilyyn, hiihtämiseen sekä kevään tuloa odotellessa. Kylätoimikunnan aktiviteetteihin on kuulunut talven ulkoilupäivä, kilpailuineen, nokipannukahveineen ja tietenkin makkaranpaisto. Kevät otetaan vastaan yhteisen pääsiäiskokon merkeissä.

 

 

 

 

 

Yhteystiedot